2021 Yılının En İyi Ücretsiz Antivirüs Yazılımları

Windows işletim sistemi olan bilgisayarınızı ücretsiz bir antivirüs programıyla koruyun.

Antivirüs yazılımı, işletim sisteminizin ve kişisel verilerinizin güvenliği için gereklidir. Üst düzey bir koruma elde etmek için kesinlikle bir programa para ödemeniz gerekmez. Listemizde Windows işletim sistemi için indirebileceğiniz en başarılı ücretsiz antivirüs yazılımlarını listeliyoruz.

Listemizde yer alan programların tümü, virüs tanımlama güncellemelerini otomatik olarak almaktadır. Dosyalarınızın kötü amaçlı yazılımlardan korunduğundan ve kişisel bilgilerinizin gizli kaldığından emin olmak için önerdiğimiz yazılımlar gerçek zamanlı koruma sağlamaktadır.

Ücretsiz Antivirüs Yazılımları 2021

Listemizde yer alan ücretsiz antivirüs yazılımlarından birini seçmeden önce öne çıkan özelliklerini değerlendirerek seçim yapmanızı öneririz. Kuruluma başlamadan önce mutlaka sistem özelliklerinizi göz önüne alarak seçim yapmanızı öneririz.

Kaspersky Security Cloud Free

Kaspersky Security Cloud Free, birçok özelliğe sahip basit bir program istiyorsanız, ücretsiz bir antivirüs programı için iyi bir seçimdir. Kullanımı kolaydır ve incelemek isterseniz birçok gelişmiş seçenek sunar. Bu ücretsiz AV programı, bilgisayarınızın sistem kaynakları yetersizse de kullanışlıdır. Kaspersky Security Cloud Free, CPU çok yüksek çalıştığında taramaları otomatik olarak erteleyebilir ve ekran animasyonlarını azaltabilir.

Sistem boşta olduğunda taramalar yapılmasını destekler ve genel güvenlik düzeyini değiştirerek performansı korumaya olanak tanır. Kaspersky’nin işlemleri, kayıt öğelerini ve yükleme dosyalarını değiştirme veya silme girişimlerini engelleyen bir işlev olan Kendini Savunma özelliğini içerir.

Temel özellikleri arasında rootkit’leri, reklam yazılımlarını, otomatik çeviricileri ve şüpheli paketleri silebilir gerçek zamanlı olarak tespit edebilmektedir. Ücretli sürümüne bakarak sunduğu özellikler temel ev kullanıcıları için yeterli korumayı sağlamaktadır.

Kaspersky Security Cloud Free, Windows 10 ve 8 sürümleri ile sorunsuzca kullanılabilir. Windows 7 ve Vista gibi destek verilmeyen işletim sistemlerinde kullanmanızı önermiyoruz.

İNDİR

Avira Free Security

Avira Free Security ücretsiz antivirüs yazılımı koruma bulutu motoru sayesinde yüksek koruma sunmaktadır. Koruma bulutu işletim sistemine ve dosyalarınıza virüslerin erişimini engelleyerek sizi korumaktadır.

Avira şüpheli bir dosya algılandığında, bu dosyanın parmak izi oluşturulur ve Avira bulut sistemine anonim olarak yüklenir, böylece dosyanın güvenli veya tehlikeli olup olmadığı tespit edilir. Şüpheli bir dosya tespit edildiğinde uygulanacak eylem size sorulacaktır.

Avira, mevcut tehditleri tarayabilir ve kaldırabilir, yenilerini otomatik olarak algılayıp durdurabilir. Sizi fidye yazılımlarına, Truva atlarına, casus yazılımlara ve diğer kötü amaçlı yazılım türlerine karşı korur.

Avira Free Security yüksek CPU ve RAM kullanımı yapabilmektedir. Sisteminizi korurken çok fazla sistem kaynağı tükettiğini göz önüne almanızı tavsiye ederiz.

İNDİR

Bitdefender Antivirus Ücretsiz Sürüm

Bitdefender Antivirus’ün ücretsiz sürümü kullanımı kolay ara yüze sahiptir. Yalnızca virüslere, solucanlara, rootkit’lere, casus yazılımlara ve diğer tehditlere karşı anında koruma sağlamakla kalmaz, aynı zamanda internette gezinirken ve parolaları girerken güvenliği yanınızda taşımak için kimlik avı ve dolandırıcılık önleme koruması da elde edersiniz.

Minimal tasarımına rağmen Bitdefender sisteminizde güçlü koruma sağlamaktadır. Klasörleri ve dosyaları doğrudan programa sürükleyip bırakarak tarama yapabilirsiniz. Ayrıca program üzerinden tam sistem taraması yapabilirsiniz.

Kullanımı kolay ve güçlü bir antivirüs programı arıyorsanız denemenizi tavsiye ederiz.

İNDİR

Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus, milyonlarca insan tarafından kullanılmaktadır. Ücretsiz antivirüs programı denildiğinde ilk akla gelen yazılımlardan biridir. Avast’ın tek kötü yanı sistem kaynaklarını yoğun olarak kullanmasıdır. Güncel virüs tehditlerini otomatik olarak tespit edebilmektedir.

Avast kurulumunda farklı araçları ekleme şansınız bulunmaktadır. Dosya, davranış, web ve posta kalkanları gibi farklı güvenlik özelliklerini seçebilirsiniz. Sistem kaynaklarınızı doğru şekilde kullanmak için ihtiyacınız olmayan araçları kurmaktan kaçınmanızı öneririz.

İNDİR

Panda Free Antivirus

Panda Security’nin ücretsiz antivirüs programı Panda Dome (önceki adıyla Panda Free Antivirus) dakikalar içinde kurulur ve Bitdefender gibi minimal bir tasarıma sahiptir. Bazı kullanıcıların yüksek CPU ve Ram tüketimi yüzünden sorunlar yaşadığı yorumlara internet ortamında rastlamaktayız.

Listemizde yer alan diğer antivirüs yazılımları ile hemen hemen aynı özellikleri barındırmaktadır. Bulut arama, gerçek zamanlı arama ve sezgisel engelleme özellikleri ile sisteminizin güvenliğini sağlamaktadır.

İNDİR

Ücretsiz Antivirüs Programları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ücretsiz olarak sunulan bu yazılımlar ile ücretli sürümler arasında koruma bakımından farklılıklar bulunmaktadır. Ücretli bir antivirüs yazılımı için bütçeniz yok ise listemizde yer alan yazılımlardan birini sisteminize kurabilirsiniz. Üst seviye koruma için mutlaka ücretli bir yazılım tercih etmelisiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.