İşyeri İzin Dilekçesi 2020

İşyeri İzin Dilekçesi 2020 yılında da gerek vize gerekse diğer talepler için vatandaşlarımızın araştırdığı bir konu olmaya devam etmektedir.

İşyeri İzin Dilekçesi 2020 yılında derlenerek izin almak isteyen personele karşı en güncel haliyle sunulmaktadır. Birçok kişi dilekçesinde hangi hususlara değineceğini bilmemekte ve bu konuda araştırma yapmaktadır. Sizlere kullanabileceğiniz tarzda en uygun dilekçe örneğini hazırlamaya çalıştık. İşyeri İzin Dilekçesi Örneğini sizlere paylaşmadan önce izin konusunda da biraz bilgi aktarmaya çalışacağız. Sizlerinde bir talebi olursa yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz. Peki, İşyeri İzin Dilekçesi Nedir? Hemen açıklayalım.

İşyeri İzin Dilekçesi 2020

İşyeri İzin Dilekçesi 2020 yılında en güncel hali ile siz değerli okurlarımızın beğenisine sunulmuştur. Farklı bir izin talebiniz var ve buna dair bir araştırma yapıyorsanız yorum kısmından bizlere durumunuzu iletebilirsiniz. Gün içerisinde sizlere dönmeye çalışacağımızdan emin olabilirsiniz. Sizlere dilekçe örneğinin yanı sıra dilekçeyi nasıl yazmanız gerektiği ve izin süreleri hakkında da bilgi vermeye çalışacağız. Ayrıca yarım gün çalışma izin dilekçesine dair örneğe https://www.aylakbilgin.com/yarim-gun-calisma-izni-dilekcesi-ornegi-1894/ yazımızdan ulaşabilirsiniz.

İşyeri İzin Dilekçesi Örneği

İşyeri İzin Dilekçesi Örneği hakkında bilgi vermeden önce izin süreleri hakkında bilgi vermemizin daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Öncelikle bilmenizi isteriz ki, İş Kanunu kapsamında çalışan işçiler yıllık izin ve mazeret izni başta olmak üzere çeşitli izinlerden faydalanabilmektedir. İş Kanununda işe başlanılan tarihten itibaren 1 yılın dolmasına müteakip işçilerin yıllık izne hak kazanacağı hükmü yer almaktadır. Bunun yanı sıra izin sürelerine ilişkinde düzenlemeler mevcuttur. Hemen sizlerle paylaşalım.

4857 sayılı İş Kanunu’nda yıllık izin süreleri;

  • 5 yıldan fazla 15 yıldan az olanlara 20 gün
  • 15 yıl (dâhil) ve daha fazla olanlara 26 günden az olmamak kaydı ile izin hakkı tanınır.

İşyeri İzin Dilekçesi Nasıl Yazılır?

İşyeri İzin Dilekçesi Nasıl Yazılır? Sorusunun ilk cevabı dilekçenizde yazacağınız makama hitap etmeniz olacaktır. Bunun yanı sıra konu kısmında “Yıllık İzin Talebi” veya “Mazeret İzin Talebi” olarak belirtmeniz daha şık duracaktır. Belirtmeniz gereken bir kaç husus daha yer almaktadır. Bu hususlara da yazımızın son kısmında sizlerle paylaşacağımız dilekçe örneğinden bakabilirsiniz.

İşyeri İzin Dilekçesi 2020

İşyeri İzin Dilekçesi 2020 yılında derlenerek en güncel hali ile siz değerli okurlarımızın beğenisine sunulmuştur. Eğer izin dilekçesi aradığınız gibi değilse talebinizi yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz. Gün içerisinde sizlere dönüş yapmaya çalışacağız. Peki, İş Yeri İzin Dilekçesi Örneği Nedir? Hemen sizlerle paylaşalım.

 

……………….. KURUMUNA/ŞİRKETİNE/FİRMASINA

                                                                                                                                                       İSTANBUL

Konu: Yıllık İzin Talebi & Mazeret İzin Talebi

Kurumunuzda/Şirketinizde/Firmanızda ..… / …… / 20…. tarihinden itibaren ……………………….. Sicil numarası ile halen ……………………….. unvanında çalışmaktayım.  20… yılına ait yıllık iznini ..… / …… / 20…. tarihi ile ..… / …… / 20…. tarihleri dahil olmak üzere ………… gün kullanmak istiyorum.

Gereğini saygılarımla arz ve talep ederim.

.………/………../20…….

ADI SOYADI – İMZA

 

Adres                 :……………………………………………………………………………………………………….…………………………………..

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Tel No                : ………………………………………………

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. TamamDetaylı bilgi için tıklayınız.