Noindex Etiketi Tarafından Hariç Tutuldu Hatası

Noindex Etiketi Tarafından Hariç Tutuldu Hatası, Google Search Console kullanarak web sitesinin gelişimini izleyen birçok kişi için sorun haline gelmiştir.

Noindex etiketi hatası, Google Search Console tarafından yapılan güncellemeler ile birlikte birçok kişi için merak konusu haline gelmiştir. Noindex etiketi tarafından hariç tutuldu hatası da yeni eklenen güncellemeler sonrasında birçok kişi için acaba yazılarım indekslenmiyor mu? kaygısı oluşturmaya başlamıştır. Noindex etiketi, web sitelerine yapılan Seo çalışmaları, yüklenen eklentiler ve yazı içerikleriniz ile oldukça ilgili bir durumdur. Bu yazımızda Noindex Etiketi ve Hariç Tutuldu Hatası çözümü ile ilgili sizlere detaylı olarak bilgi aktarmaya çalışacağız.

Noindex Etiketi Tarafından Hariç Tutuldu Hatası

Noindex Etiketi Tarafından Hariç Tutuldu Hatası yazılarını arama motorları üzerinde daha ön plana çıkarmak isteyenlerin aklında hep bir soru işareti olarak kalmıştır? Yazıların indexlenip indexlenmediğini merak eden birçok kişi bu hatanın neden kaynaklandığı ve çözümünün ne olduğu konusunda bir arayışa girmiştir. Bu hatayı giderebilmeniz için ilk olarak Noindex ve Noindex etiketi hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Yeni ismi ile Google Search Console eski ismiyle Google Web Master Tools hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için https://www.aylakbilgin.com/google-webmaster-tools-nedir-435/ yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Noindex Nedir?

Noindex Nedir? Sorusunun kısa cevabı Google tarama botları tarafından belirtilen sayfaların index almasına engel olan bir nedenden dolayı sayfaların taranamaması olayıdır. No index kelimesinden de anlaşılacağı üzere indexleme işlemi yapılmadığı anlaşılacaktır. Noindex genellikle web sitesi üzerinde yer alan yazı ve resimlerde sıkça kullanılan etiket dolayısı ile oluşmaktadır. Fazlaca etiket kullanımı Seoyu olumsuz yönde doğrudan etkilediği için sayfalara kısıtlanma uygulanmakta ve noindex etiketi hatası ile karşılaşılmasına neden olmaktadır. Birçok kişi tarafından Noindex bir sorun olarak adlandırılsa da aslında bu tamamen sizlerin tercihinde ve kaldırılabilecek düzeydedir.

Noindex Etiketi Nasıl Oluşur?

Noindex etiketi nasıl oluşur? sorusunu cevaplamadan önce sizlere noindex etiketi hakkında birkaç bilgi verelim. Noindex etiketi, HTML robotlarının meta etiketi üzerindeki değerini göstermektedir. Otomatik taramalar ile Google botları tarafından tespit edilen noindex etiketleri hariç bırakılarak yazının dizine eklenmesini engellemektedir. Bu etiketler sizlerin yazı, görsel ve eklentilerinizden kaynaklı olarak oluşabilmektedir. Bunu engellemek ve kaldırmak sizin elinizdedir. Noindex etiketi hatasından kurtulmak için hemen bir alt başlığı okuyarak sorununuzu giderebilirsiniz.

Noindex Etiketi Tarafından Hariç Tutuldu Hatası Çözümü

Noindex Etiketi Tarafından Hariç Tutuldu Hatası Çözümü için yapmanız gereken bir kaç temel etken yer almaktadır. Eğer herhangi bir içeriğinizde ve görselinizde “no index” etiketi kullanmadığınızı düşünüyor ve Google Search Console, Kapsam menüsü, hariç bırakıldı sekmesinde Noindex etiketi hatası ile karşılaşıyorsanız, web sitenizde ters giden bazı durumlar bulunmaktadır. Bunu 2 adımda engelleyebilmeniz mümkündür.

1. Adım: Genellikle kullanılan SEO eklentilerinde, içerik ayarları kısmında yer alan arama motoru botlarının sayfaya ulaşmasına engel ol seçeneğinin açık olması “Noindex hatasına” sebep olmaktadır. Eklentiniz üzerinden ayarları dikkatli bir şekilde gözden geçirerek tarama işlemi için engellenen sayfanız bulunması halinde bunu kaldırmanız ayrıca Search Consolde hariç bırakılan etiket ile Seo eklentinizdeki etiketleri de karşılaştırarak bir engel varsa kaldırmanız hatayı çözüme kavuşturacaktır.

2. Adım: Noindex hatasının kaynaklandığı bir diğer sorun robot.txt dosyanızda yer alan disallow komutlarıdır. www.sitenizinadi.com/robots.txt dosyasına girerek kayıtlarınızı kontrol edin eğer bir hata görüyor iseniz bunu ana dizin bölümünüzden güncelleyerek sorunu çözebilirsiniz. Bu hata aynı zamanda diğer eklenti ayarlarınız ile ilgili de olacağı için kullandığınız ve tam olarak işleyişini bilmediğiniz eklentiler üzerinde hariç tutulan sayfa üzerinde bir engelleme olup olmadığını da kontrol etmelisiniz.

3. Adım: İlk iki adımı uyguladıktan sonra biraz sabırlı olmanız gerekmektedir. Sorun çözüm aşaması hemen gerçekleşmemektedir. İşlemleri yerine getirdikten sonra Google botları tarafından sitenin tekrar taranması biraz zaman alabilmektedir. Bu tarama zamanını bekleyerek tarama işlemi gerçekleştikten sonra tekrar hataya bakmanız gerekmektedir. Yaklaşık 1 hafta içerisinde siteniz botlar tarafından otomatik olarak taranmaktadır. Eğer hala sorun devam ediyorsa yorum kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

5 Yorum
  1. Nuray

    Merhaba No-index hatası alıyorum.Burada bir sıkıntı yok gaiba değil mi yardımcı olur musunuz?
    User-agent: *
    Allow: /wp-admin/admin-ajax.php
    Disallow: /wp-admin/

    1. Aylak Bilgin

      Merhaba bu direktiflerde bir hata yok. No-index aldığın örnek bir bağlantı paylaşabilir misiniz?

  2. Ali Samet Kızıl

    Noindex Etiketi Tarafından Hariç Tutuldu yanıtı alıyorum .

    Google Search Console > Kapsam > Hariç Bırakıldı > “noindex” etiketi tarafından hariç tutuldu hatası alıyorum ama sitemde no index li bir html sayfası yok dilerseniz bununla ilgili google topluluk sayfasında paylaştığım postta resimli detaylar var kontrol edip yardım edebilirmisiniz çünkü bu yoruma resim atamıyorum

  3. Ali Samet Kızıl

    Benim robo.txt im bu şekilde yani yapmam gereken şey Disallow olanları Allow a çevirmem mi ?

    User-agent: Mediapartners-Google
    Disallow: User-agent: *
    Disallow: /search?q=*
    Disallow: /*?updated-max=*
    Allow: /

    1. Aylak Bilgin

      Merhaba ne yazık ki site linkinizi kaldırmak durumunda kaldık. Tam olarak aldığınız hatayı bizlere iletebilir misiniz?

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. TamamDetaylı bilgi için tıklayınız.