Arabamın Plakası Kayboldu Ne Yapmalıyım?

Arabamın Plakası Kayboldu Ne Yapmalıyım? Sorusu son dönemlerde çeşitli nedenlerle plakası kaybolan araç sahiplerinin oldukça merak ettiği bir konudur.

Arabamın Plakası Düştü – Kayboldu Ne Yapmalıyım? Sorusu son dönemlerde oldukça sık karşılaşmış olduğumuz bir konu haline gelmiştir. Çeşitli nedenlerle plakasını düşürenler veya kaybedenler bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği hakkında bilgi sahibi olmak için araştırmalar yapmaktadır. Bildiğiniz üzere kayıp plakalar insanların başına birçok iş açmaktadır.  Bunun önüne geçebilmek için almanız gereken bazı önlemler yer almaktadır. Plaka kayboldu veya plakam düştü gibi sorularınızın cevabını yazımızda sizlere detaylı olarak paylaşmaya çalışacağız.

Arabamın Plakası Kayboldu Ne Yapmalıyım?

Arabamın plakası kayboldu ne yapmalıyım? Günümüzde herkesin başına gelebilecek bir olay olan plaka kaybolmasında durumun bildirilmemesinin de cezası bulunmaktadır. Çalıntı veya kayıp plaka bildiriminde bulunmayan vatandaşlarımıza yönelik güncel trafik cezası uygulanmaktadır. Bunun önüne geçmeniz ve yeniden plaka çıkartmanız için izleyeceğiniz yolu sizlere açıklayacağız.

Arabamın Plakası Düştü Ne Yapmalıyım?

Arabamın Plakası Düştü Ne Yapmalıyım? Aracınız ile seyahat halindeyken plakanız gevşeyen vidalarından kurtularak düşebilir veya çarpma neticesinde kırılabilir veya farklı nedenler ile plakanız düşürülmüş olabilir. 2016 yılında yapılan düzenlemeler ile birlikte plakası 1 veya 2 den fazla kes kaybolan veya çalınanlar için aynı plakaya tekrar müracaat edebilmek oldukça güç haline gelmiştir. Plakanızın düştüğünü veya çalındığını düşünüyorsanız bunu direkt olarak trafik şubelerine bildirmeniz gerekmektedir. Bu sizlerin kaybolan plakanızın karışacak suça karşı önlem almanıza da yardımcı olacaktır. Plaka düşme ve kaybolma konusunda izleyeceğiniz adımları yazımızın sonunda sizlere adım adım anlatacağız.

Arabamın Plakası Kayboldu Ne Yapmalıyım?

Arabamın Plakası Kayboldu Ne Yapmalıyım? Hem yeniden trafiğe çıkabilmek adına hemde suçların önlenmesi adına bu soruya verebileceğimiz en net cevap plakanızı yenilemeniz olacaktır. Araç plakası yenileme işlemi günümüzde oldukça kolaydır. Bu işlemi göz ardı etmeden elinizden geldiğince hızlı bir şekilde halletmeniz hem önlem niteliğinde hem de trafiğe biran evvel çıkışınız için oldukça önemlidir. Sizlere kayıp araç plaka yenilemesi konusunda adım adım neler yapmanız gerektiğini anlatacağız.

Kayıp Araç Plakası Yenileme

Kayıp araç plakası yenileme, son dönemlerde plakasını düşürenler, çaldıranlar ve kaybedenlerin araştırdığı bir konudur. Çeşitli nedenler ile plakasını yitiren kişilerin bildirimde bulunmaması halinde güncel trafik cezası ile karşı karşıya kalacaklarını belirtelim. Plaka yenileme işlemini yapmanız için şu adımlar takip etmeniz gerekmektedir.

Araç Plaka Yenileme Nasıl Yapılır?

Araç plaka yenileme işleminizi yapabilmeniz için belirteceğimiz evrakları temin ederek bulunduğunuz yerde yer alan Şoförler Cemiyeti odasına gitmeniz gerekmektedir. Sizlere orada da birkaç forum dolduracaklardır. İşleminizin tamamlanmasına müteakip plakanızın yenileme işlemi tamamlanacaktır.

Araç Plaka Yenileme İçin Gerekli Evraklar;

  • Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi
  • Tescil Dosyası
  • Zorunlu Trafik Sigortası Fotokopisi
  • Trafik Tescil Belgesi

Yukarıda izah edilen belgelerinizi hazırladıktan sonra aracınızın plaka basım kağıdını almak için şoförler cemiyeti üzerinden plaka bastırarak teslim alabilirsiniz.

Araç Plaka Değişikliği Nasıl Yapılır?

Araç plaka değişikliği genellikle birden fazla kez kaybolan veya çalınan araç plakaları için araştırılmaktadır. Eğer plaka değişikliği yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta yer almaktadır. İlk olarak bazı evrakları hazır etmeniz gerekmektedir. Bunlar;

  • Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi
  • Tescil Dosyası
  • Zorunlu Trafik Sigortası Fotokopisi
  • Trafik Tescil Belgesi
  • Şoförler Cemiyetinden Alınan Nakil Dosyası
  • Eski Trafik Dökümleri ve Plaka

Yukarıdaki evrakları tamamladıktan sonra ilgili trafik şubesine başvurarak plaka değişikliği talebinde bulunabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta aracınızın Motorlu Taşıtlar Vergisi Borcu bulunmamasıdır. Başvuru şartlarından bir diğeri ise aracınızın muayenesinin yapılmış olmasıdır. Tüm bu eksiklikleri tamamladıktan sonra plaka değişikliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. TamamDetaylı bilgi için tıklayınız.