Toplumsal Sermaye Nedir?

Toplumsal Sermaye Nedir? Sorusunun son dönemlerde öğrenciler tarafından oldukça sık araştırıldığını bilmekteyiz.

Toplumsal sermaye bireyin kendisini geliştirmesi anlamında edinebileceği en önemli birikimdir. Toplumda yer alan düzenin ve eğitimin niceliğine bağlı kalınarak bireyin birikim kazanması ön görülmektedir. Günümüzde toplumsal sermaye kavramına çok az rastlanılsa da, oldukça önemli bir yere sahip olduğunu dile getirebiliriz. Sizlerde toplumsal sermaye ile ilgili olarak araştırma yapıyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Toplumsal Sermaye Nedir? Sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.

Toplumsal Sermaye Nedir?

Toplumsal sermaye, bireyin kendisini geliştirmesi ve yapacağı işlerde başarısı için gerekli olan birikimdir. Toplumsal sermaye toplumda yer alan her bireyde niteliklerin ve koşulların varlığı olarak açıklanabilir. Toplum denildiğinde akla ilk önce aile geldiğinden, anne ve babalar kendilerini ve çocuklarını eğitirken aslında bir yandan da toplumsal sermaye birikimine katkıda bulunmuş olur. Bunun yanı sıra çocuklar, toplumsal sermayenin içinde bulunan en önemli değerlerdir. Bunun yanı sıra sosyal sermaye ile ilgili olarak araştırma yapıyorsanız https://www.aylakbilgin.com/sosyal-sermaye-nedir-3862/ yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz.

Toplumsal Sermayenin Kaynağı Nedir?

Toplumsal sermayenin kaynağı ya da kavram olarak incelenmesi, aslında çok geniş bir kavram olduğundan geniş kapsamda olmalıdır. Toplumsal sermayenin gelişimi, ortaya çıkması gibi pek çok evre var. Bu evrelerin göz önünde bulundurulması ile ortaya çıkışını değerlendirmek son derece önemli. Toplumun ilk biri olan aile, kendini geliştirirken çocukları da geliştirip toplumsal sermaye olarak çevrede yer almasını sağlar. Bunun yanı sıra Çevre ile olan ilişkilerin gelişimi neticesinde düzenli bir yaşam elde edilmesi de söz konusu olacaktır. Bireyler birbirini anlar ve yardımcı olur. Bu şekilde işleyen bir düzen, toplumsal sermayenin avantajı olarak düzen ve refahı getirir.

Toplumsal sermayenin anlamı;

Toplumun kazanımları, örf ve adetleri olarak görülür. Gelenek ve görenekler, kurallar, geliştirilen yaşam tarzı ve benzer durumlar direkt olarak bunu gösterir. Toplumsa yer alan her türlü kural ve düzeni kapsayan en geniş birikime denmektedir.

Her Toplumun Sosyal Sermayesi Farklıdır

Kaynağı aile olan toplumsal sermayenin, her toplum için farklı bir birikim halinde olması da kaçınılmazdır. Ayrıca her toplumun kendine özgü bir yaşam şekli, düzeni ve kuralları ile diğer toplumlardan ayrılmasını sağlayan seçenekler mevcut. Aslında her toplum aynı amaca hizmet ederken farklı hizmet şekilleri ile ortaya çıkar. Ayrıca Toplumsal sermaye ile kültür de bir anlamda aynı kategori içine girer. Bunun yanı sıra kültür ile toplumsal sermayenin birbirinden ayrılması mümkün değildir. Bu sebeple ortaya çıkan toplumsal sermaye farkı direkt olarak o toplumda geliştirilen kültür ile alakalıdır. Kültür ve sosyal sermaye arasında diyalektik bir ilişki vardır. İkisi de birbirini etkiler.

Toplumsal Sermaye Nedir?

Toplumsal Sermaye Nedir? Sorusuna ilişkin olarak edinmeniz gereken bilgileri sizlerle paylaştık. Kısaca özetlemek gerekirse, toplumda yer alan her bireyde niteliklerin ve koşulların oluşmasını ve bireyin kendisini geliştirmesini sağlayan bir kavramdır. Genellik öğrencilere ödev olarak verilen bu kavramın günümüzde çok az yerde kullanıldığını ancak oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Sizlerde toplumsal sermaye ile ilgili olarak düşüncelerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.