Tüketici Hakem Heyeti Başvuru Dilekçe Örneği
Tüketici Hakem Heyeti Başvuru Dilekçe Örneği 2020 yılında da alıcı ve satıcı arasındaki birçok uyuşmazlığın giderilmesi için talep edilir hale gelmiştir.
Tüketici Hakem Heyeti Başvuru Dilekçe Örneği 2020 yılı itibari ile de birçok kişinin talep etmiş olduğu dilekçe örnekleri arasında yer almaktadır. Tüketici Hakem Heyeti özellikle son dönemlerde internet ortamından yapılan ve birçok kişinin anlaşmazlık yaşadığı sorunların çözümünde büyük rol oynamıştır ve bu sorunları sonuçlandırmaya da devam etmektedir. Sizlerde aldığınız ya da sattığını ürünle ilgili bir problem yaşıyorsanız bunu sonuçlandırmak adına Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapabilirsiniz. Peki, Tüketici Hakem Heyeti görevleri nelerdir? Başvuru Dilekçe Örneği Nedir? Gelin hep birlikte bakalım.
Tüketici Hakem Heyeti Başvuru Dilekçe Örneği 2020
Tüketici Hakem Heyeti ile ilgili olarak birçok dilekçe örneği talep edilmektedir. Özellikle talepte bulunulan Başvuru Dilekçe Örneği 2020 yılında alıcı ve satıcı arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesi için oldukça büyük rol oynamıştır. Aslında öne çıkan belirli başlı konular bulunmaktadır. Sizleri sıkmamak adına yazımızda genel ve cayma hakkında dair başvuru dilekçesi örneği paylaşacağız. Bunun yanı sıra sizlere bazı dilekçe örneklerini maddeleyelim. İstediğiniz olursa yorum kısmına yazarsanız aynı gün içerisinde bu dilekçelerinde paylaşımını hemen yaparız.
- Abonelik Sözleşmesi Dilekçe Örneği
- Ayıplı Mal Müracaat Dilekçe Örneği
- Cayma Bildirimi İhtarname Dilekçe Örneği
- Dosya Masrafının İade Talebi Dilekçe Örneği
- Garanti Kapsamı İçerisinde Para İade Talebi Dilekçe Örneği
- Hesap İşletim Ücreti Talebi Dilekçe Örneği
- Kredi Kartı Aidatının İadesi Talebi Dilekçe Örneği
Tüketici Hakem Heyeti Başvuru Dilekçe Örneği Nedir?
Tüketici hakem heyeti ile ilgili olarak başvuru dilekçe örneğini sizlerle paylaşmadan önce biraz bilgi verelim. Tüketici Hakem Heyeti, tüketicinin ayıplı bir mal ya da hizmet alması durumunda mağdur olması, firma ya da satıcı ile sorunu çözememesi ve çeşitli problemler yaşaması ile birlikte olayın çözüme kavuşması için nihai kararı veren makamdır ve her satıcı ya da firma bu kararı uygulamakla yükümlüdür.
Tüketici Hakem Heyeti Genel Başvuru Dilekçe Örneği 2020
Tüketici hakem heyeti başvuru dilekçe örneği 2020 yılında güncellenerek sizlerin en iyi şekilde kullanabileceği şekilde hazırlandı. Bu dilekçe örneğini sizlerde bir word sayfasına kopyalayarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca talep ettiğiniz farklı bir dilekçe isteminiz var ise yorumda belirttiğiniz takdirde en kısa süre içerisinde sizlerle paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz.
T.C.
.……… VALİLİĞİ
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA
ŞİKAYET EDEN :
ADI SOYADI :
T.C KİMLİK NO :
TEL NO :
ADRES :
ŞİKAYET EDİLEN :
KARŞI TARAF :
TEL NO :
ADRES :
KONUSU :
AÇIKLAMALAR :
DELİLLER : Sözleşme-Fatura vd. belgeler
SONUÇ VE İSTEM : .……….……….……………… karar verilmesi hususunda gereğini saygılarımla takdirlerinize arz ederim.
.………/………../20…….
ADI SOYADI – İMZA
Tüketici Hakem Heyeti Cayma Hakkı Dilekçe Örneği 2020
Tüketici hakem heyeti cayma hakkı başvuru dilekçe örneği ya da farklı bir deyişle Mesafeli Satışlar Sonrasında Yasal Süresi İçerisinde Cayma Hakkını Kullanma Dilekçe Örneği sizlerin en rahat ve güzel bir şekilde kullanımı sağlanacak şekilde oluşturulmuştur.
T.C.
.……… VALİLİĞİ
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA
ŞİKAYET EDEN :
ADI SOYADI :
T.C KİMLİK NO :
TEL NO :
ADRES :
ŞİKAYET EDİLEN :
KARŞI TARAF :
TEL NO :
ADRES :
KONUSU :MESAFELİ SATIŞLAR
AÇIKLAMALAR :………………………………….. Firmasının web sayfasından/ telefonla sipariş ile…/…/20..tarihinde …………………………….. marka …………………………….. adlı ürünü …………TL ye satın aldım.
Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin Cayma Hakkıbaşlıklı 9.Maddesinde “Tüketici; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, teslim aldığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Hizmet sunumuna ilişkin mesafeli sözleşmelerde ise, bu süre sözleşmenin imzalandığı tarihte başlar. Sözleşmede, hizmetin ifasının 7 günlük süre dolmadan yapılması kararlaştırılmışsa, tüketici ifanın başlayacağı tarihe kadar cayma hakkını kullanabilir. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar satıcı veya sağlayıcıya aittir.”Satıcı ve Sağlayıcının Yükümlülüğü başlıklı 16. maddesinde “Satıcı veya sağlayıcı tüketicinin siparişi kendisine ulaştırdığı andan itibaren en geç otuz gün içerisinde edimini yerine getirmekle yükümlüdür.” Hükmü bulunmaktadır.
Yönetmeliğin bu hükümlerine göre cayma hakkımı kullandım, sonuç alamadım.
DELİLLER :Cayma Bildirimini Oluşturulan Whatsapp Konuşma Dökümleri, Şikâyet Edilen İnstagram Hesabına Ait Ekran Çıktısı, Gönderi Takip Formları, PTT Kargo Gönderi İrsaliyesi, Sözleşme-Fatura vd. belgeler-Cayma Bildirimi.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle, satışın geçersizliğine satışı yapılan ürünlerin geri alarak ürün bedeli olan ve tarafıma yansıtılan kargo ücreti ile birlikte 000,00 TL (.………TL .……… kuruş)’un tarafıma iadesine karar verilmesi hususunda gereğini saygılarımla takdirlerinize arz ederim.
.………/………../20…….
ADI SOYADI – İMZA
İçerik Başlıkları